page contents

KUTSU

Diagnoosi: sotejumi, kohtaamiskuilut. Oireita ovat kohtaamattomuus, rakennelukot ja toiminnalliset häiriöt kuilujen ylittämisessä. Parantumista hidastavat politisoituminen ja sotejargon. Liian usein katse on muualla kuin avuntarvitsijassa. 

”Mutta ihminen ja kohtaaminen on se juttu, minkä pitäisi nousta esiin kaiken tämän sotejargonin ja reviiritaistelujen yläpuolelle.” – Juha Tuominen, HUSin toimitusjohtaja 1.1.2019 alkaen.

Tällä lähetteellä kutsumme sosiaali- ja terveysalan ja taiteen vaikuttajat kääntämään näkökulman ihmiseen ja kohtaamisiin. ”Ihmisten sote” -tilaisuus pidetään maanantaina 5.11. klo 12–18.30 Lapinlahden sairaalassa Helsingissä.

Oletko soten tai taiteen päällikkö, johtaja tai muu vaikuttaja? Ilmoittaudu mukaan: https://goo.gl/forms/fjcCDNGUHbG3PR9k1

HUOM. Päivitys 14.10. Tilaisuus on täynnä. Peruutuspaikkojen tiedustelut, kimmo.huhtimo(at)artsense.fi. Tilaisuus on maksuton.

OHJELMA

Ohjelmassa on Forum-teatteri, sotesoppaa ja kokemuksellinen syväsukellus sotekuiluihin. Teemme taiteen keinoin näkyväksi kohtaamisten ja rakenteiden kuilut, jotka meidän on ylitettävä kokonaisvaltaisen hoidon ja hoivan tarjoamiseksi. Keskeisiä teemoja ovat:

  • Kohtaamistilanteiden vuorovaikutus
  • Moniammatillinen yhteistyö
  • Hoito- ja hoivapolkujen eheys

Matka Ihmisten soteen alkaa tästä (video).

MUKANA

Syvyyttä keskusteluun ja yhteiseen työstöön antaa asiantuntijaraati:

Kaisa Halinen, ylilääkäri, Laakson sairaala, Helsingin kaupunki
Marjut Lindell, kehittämis- ja palvelupäällikkö, Tampereen kaupunki
Kirsi Leväpelto, tulosaluejohtaja, Eteva kuntayhtymä
Johanna Matsson, johtava ylilääkäri, HYKS Syöpäkeskus
Mika Myllyaho, teatterinjohtaja, Kansallisteatteri
Jarmo Skön, puheenjohtaja, Tampereen taidekasvatus ry
Anneli Walldén, johtaja, Koskelan monipuolinen palvelukeskus, Helsingin kaupunki

Takapäivystäjä: dosentti Juha Tuominen (HUSin toimitusjohtaja 1.1.2019 alkaen)

Tapahtuman avaa alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

MIKÄ ESTÄÄ KOHTAAMASTA?

Milloin olit viimeksi sosiaali- ja terveyspalveluissa tilanteessa, jossa moniammatillisuus tai kohtaaminen jäivät puolitiehen?

Kerro meille kokemuksesi ja vaikuta tilaisuuden sisältöön: https://fi.surveymonkey.com/r/QFPNK37

KUTSUJA

Tilaisuuden järjestää ArtSense Oy (www.artsense.fi). Toteutamme tilaisuuden riippumattomista lähtökohdista, eikä siihen liity politiikkaa, sponsorointia eikä pääsymaksua. Sen sijaan tilaisuuteen liittyy missiomme: autamme kohtaamaan ja tuomme taiteilijoiden osaamista yhteiskunnan uudistumiseen. Päivän lopuksi kokemuksellinen syväsukellus sotekuiluihin toteutetaan yhteistyössä Näyttelijäsoveltamo-ohjelman kanssa.

Toivotamme sinut parantavasti tervetulleeksi!

Kimmo Huhtimo ja Niina Nurminen

ArtSense Oy